Peters marängtårta

10-12 bitar En fräsch och god tårta som är en av Peters favoriter... Ugnstemp: 175°C Förberedelse ca. 30 min Gräddas ca. 20 min Ingredienser Sockerkaksbotten 3 äggulor 1 dl strösocker 5 msk mjölk 125 g smält smör/margarin 1.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Marängen 3 äggvitor 2 dl strösocker 2 tsk vanilinsocker Fyllning 3-4 dl vispad grädde 4-5 rivna äpplen Gör så här -Vispa äggulorna och sockret pösigt -Tillsätt det smälta smöret och mjölken -Blanda samman mjöl och bakpulver och blanda ner det försiktigt i smeten -Smöra och mjöla en ungspanna eller en bakplåt med en liten kant och bred ut smeten tunt. -Vispa äggvitor, strösocker och vanilinsocker hårt -Bred ut marängsmeten försiktigt ovanpå sockerkakssmeten. Lämna en liten kant runt om, marängen kommer att glida över ändå när den gräddas -Grädda kakan, 175ºC i ca 20 min i nedre delen av ugnen -Låt svalna lite. Dela kakan på hälften och lägg ena delen på ett serveringsfat -Vispa grädden. Riv alla äpplena och rör ner i grädden. -När kakan är kall, bred ut den vispade grädden blandat med rivna äpplen. Lägg på den andra delen av kakan och toppa ev. med grädde. Tårtan smakar som allra bäst om den får stå några timmar i kylen innan den serveras, klarar du av att vänta?

här med riven blockchoklad
och skivade äpplen