Jesus Kristus


Johannes 3:17
Så älskade Gud världen att Han gav den sin ende son, för att de som tror på Honom inte ska gå under utan ha evigt liv.

Vem är Jesus?

- men hallå där!
är det inte lite fel här kanske du nu undrar?
- vadå vem Är Jesus, ni menar väl vem Var Jesus?

Nej, det är faktiskt inte tryckfelsnisse som varit framme här, häng med så ska vi berätta mera...

Vi börjar från början.
Gud har precis skapat jorden med alla dess växter och djur samt de första människorna, Adam och Eva. Relationen mellan Gud och människan är till en början som den var tänkt att vara, det vill säga att Adam och Eva kunde prata med sin skapare, Gud. Men så en dag så frestas Adam och Eva att vara olydiga mot Gud, de äter av frukten från kunskapens träd vilket var det enda som Gud hade förbjudit dem att göra. På grund av detta snedsteg så kommer synden in i världen och människan börjar nu leva ett liv i synd, ett liv skiljt ifrån Gud.

För att blidka sin skapare, Gud, för de synder människan begår måste de nu offra blod från lamm eller andra djur. Och från och med nu så är det bara vissa utvalda personer som kan höra Guds röst, exempelvis profeter. Det här förhållandet råder i flera århundraden innan Gud själv nog anser att det får vara nog och funderar därför ut ett sätt att lösa detta en gång för alla.

Du anar kanske redan vad det var Gud hade planerat?
Jo Gud kom nämligen ner till jorden i form av en människa, som sin egen son, Jesus. Jesus levde alltså som en vanlig människa här på jorden tillsammans med oss andra. När Jesus sedan dog på korset och offrade sig själv så tog han samtidigt på sig all synd som varit och som komma skall. Man kan säga att Gud på detta sätt gav människan förlåtelse.

- men om Jesus nu dog för oss så...?
Ja du har rätt men Gud lät nämligen Jesus uppstå igen efter tre dagar. Detta för att visa att även vi har ett liv som väntar i evigheten tillsammans med Gud i paradiset.
- så ni menar att...?
Ja, Jesus lever än idag, i allra högsta grad!

Så från den dagen slipper människan offra djur för att få förlåtelse. Om du tror på att Jesus verkligen var Gud så behöver du bara be Gud/Jesus om förlåtelse. Genom bönen så kan nu alla människor prata med Gud, en kort enkel bön riktad till Gud/Jesus är allt som behövs, så enkelt är det.