Eskilstuna


Eskilstuna Kommun

SOMMAR

Minigolf. Slagstaglass. Grillkvällar med kompisgänget. Fika och gemenskap i Rothofsparken. Kubbspel. En och annan golfrunda. Beachvolleyboll i Vilsta. Bad i Borsökna.

HÖST

Svamp och bärplockning i Kronskogen. Högskolan börjar igen, nya kurser, förväntningar.

VINTER

Pulkarace i Vilstabacken. Snö och slask.

VÅR

Staden vaknar till, uteservering, studentliv. Sköna promenader i vårsolen.

Mora


Mora Kommun "Ir skuer be, å då skuer få. Leter å ir skuer itta. Knakker, så ska dörä öppnas". Det här var ett exempel på hur det kan låta här uppe. Mora ligger i hjärtat av Dalarna. Här går Vasaloppsåkarna i mål efter nio mils skidande. Morakniven och den så världsberömda Dalahästen tillverkas i dessa trakter. Några kända Morabor är konstnären Anders Zorn och skidlöparen Nils "Mora Nisse" Karlsson som har rekordet på hela nio segrar i Vasaloppet.

SOMMAR

Sol och bad. GLASS!! Kanotfärd på älven. Grillkvällar med kompisgänget. Beachvolleyboll på Mora Camping och golfspel på Mora Golfklubb. Kyrkbåtstävlingar på Saxviken i centrala Mora.

HÖST

Skolstart och förväntningar. Underbara färger. Blåbär och lingon. Det smäller i skogen, det jagas älg och björn.
 
Vinter i Mora

VINTER

Sport i alla former, skidor på tvären och på längden med Vasaloppet 1:a söndagen i mars som en given favorit. Ishockey med Mora IK i Elitserien!

VÅR

Snön smälter, golfklubborna kommer fram.

Varberg


Varbergs Kommun

SOMMAR

Vatten, sol, ljumma vindar, hav, salt och sand, slöande. Solbränna och jämförande för att se vem av syskonen som är brunast. Beachvolleyboll på Kåsa strand. Det är Gyllene tiderkonserter på fästningshörnan med strandpromenaden och Rantzau fyllda av glada sällskap. Det är skolavslutningar med klasskompisar vandrandes mellan Brunnsparken och Societén. Glass på "Tre Toppar". Glädje över friheten att välja och att vara ledig länge.

HÖST

Förväntningar. Uppstart. Vardag igen. Vackra färger. Krattande av löv. Promenader längs strandpromenaden. Havet blåser upp och skummet yr vitt från vattnet. Böcker på stadsbiblioteket. Shoppingtur till Ullared. Te med vänner. Allhelgonakonferens. Blåst och småregn. Tända ljus. Skola och jobb. Planering för vintersemester.

VINTER

Blåst och regn. Snart är det jul. Pyntande. Julfirande med familj och nyår med vänner. Vardag. Möjligtvis skidåkning i Åkulla och absolut skidor i fjällen. Simma i Håstenshallen. Bio. Skola och jobb. Blåst.
 
Tidig vår i Varberg

VÅR

Sakta vaknar allt till liv igen. Snödroppar och krokus. Vårkänslor och spritt i kroppen.