2011-02-07

Minuten...
Blev inspirerad av gårdagens Minuten på SVT. Man skulle bygga ett torn av tre golfbollar på en minut. Så klart kunde jag inte hålla mig utan gick och hämtade några bollar och fixade tre bollar ganska snabbt och enkelt. Så varför inte prova med fyra då tänkte jag och se, det gick ju lika bra :-)

/Peter


2010-12-24

Från oss alla till er alla...
önskar vi en riktigt God Jul!


/Jesper, Peter & Anna


2010-07-19

Cykeltur och cachejakt
Igår fick jag följa med mamma och pappa när de skulle leta rätt på en cache i Skjulsta. Min andra cykeltur och det här är ju riktigt kul, så mycket att titta på längs vägen :-)

Letandet efter cachen blev svettigt i värmen och desutom blev jag attackerad av några envisa myggor, klia, klia...

/Jesper


2010-07-16

Första cykelturen!
Igår invigde vi Jespers cykelstol genom att ta en cykeltur ner till stadsparken där vi träffade några vänner från kyrkan. Vi spelade kubb, fikade och umgicks. Jesper gjorde inte så mycket väsen av sig under cykelturen så vi antar att han trivdes ganska så bra. Återstår att se vart nästa tur går...

/Peter


2010-07-11

'Manboy' showade på Zoo-besök!

På balkongen har växterna nu börjat visa sin färgprakt, bland annat har några av våra asiatiska liljor blommat ut.

En som trivs ute på balkongen i värmen är Jesper, här provar han mammas brillor, en riktig liten cooling som myser i det fina vädret...

Trots att termometern visade en bra bit över +30ºC orkade vi med ett besök på Parken Zoo. Efter att ha tittat runt en stund på djuren var det så dags att slå sig ner i gräset och lyssna på Eric Saade, ni vet han med 'manboy, manboy...' från melodifestivalen.

Tyvärr lyckades arrangören inte få till ljudet alls och det var först mot slutet av konserten som det lät bra, innan var det faktiskt riktigt illa. Eric gjorde dock sitt bästa och körde på ändå vilket publiken uppskatade.
Lite roligt var det att se Jespers reaktion när Eric körde sin megahit Manboy. Då sken han nämligen upp och blev riktigt glad, många stunder framför radion i köksfönstret har gett resultat :-)

Måste väl passa på att visa upp några fler bilder från djuparken också.

/Peter


2010-07-05

Sommar, sommar och sol...

Värmeböljan fortsätter (minst +25°C under fem dagar) och vi passade på att åka ut till Skjulsta för att slöa och svalka oss lite. Jesper var först lite tveksam men efterhand blev han allt mer van med vattnet och ville sedan inte gå upp på torra land igen.

Och så kan jag berätta att jag fått ett vikariat på en högstadieskola i stan under hösten. Jag ska undervisa för år 7-9 i ämnena matematik och NO. Ska bli kul att få jobba lite igen :-)

/Peter


2010-06-29

Värmerekord

Idag var det årets varmaste dag, enligt nyheterna, och jag kan väl bara hålla med. Pust vad varmt det var! Och just när det var som varmast ville pappa att vi skulle ut och åka med bilen... trött som jag var somnade jag dock ganska så direkt. När jag vaknade satt pappa blev intervjuad om ett jobb han sökt. Efter det åkte vi vidare till Parken Zoo för ett besök, premiär för pappa. En del djur gjorde det enda rätta och gömde sig undan värmen men en del djur fick vi se och jag tyckte det var minst lika kul att titta på de små fåglarna och en gullig närgången ekorre.


Miami Vice-känsla (pappas kommentar)

Längst bort på området fanns det ett minizoo med lite mer 'vanliga' djur. Här hittade jag några kaniner som glatt hoppade med när jag gick förbi.
Innan vi åkte hem passade pappa på att logga en geocache utanför entrén, jag fick hjälpa till med att avleda uppmärksamheten från förbipasserande :-)

/Jesper


2010-06-25

Midsommarfirande på Sundbyholm

Ofta har vi firat midsommar uppe i Dalarna men inte i år.
Tillsammans med några vänner till oss packade vi in oss i bilar med barnvagnar, filtar, bollar, paraply, solkräm och rejält med god mat och tog oss en tur ut till Sundbyholms slott utanför Eskilstuna.

Det kom att bli en helt underbar dag på alla sätt och vis, toppenväder, trevligt sällskap, god mat och allmänt bara så där skönt och avslappnande. Trots det underbara vädret fick vi ändå nytta av paraplyet, nu som välbehövlig skugga till de minsta i sällskapet.
Väl hemma igen, efter fem timmar, kändes det att man varit ute i solen hela dagen. Skönt att då slappa ner i en fåtölj och se Spanien lira boll mot Chile i fotbolls-VM.

/P.A.J


2010-06-20

I skuggan av ett sagolikt bröllop...

...passade vi på att åka till Mora över helgen.
Till att börja med får vi be om ursäkt för denna långa tid av torka här på sidan, hoppas det blir bättre ordning nu...

Väderprognoserna var inte snälla mot oss när de lovade regn och rusk men ack så fel de fick. Vi kunde njuta av ett alldeles perfekt väder, soligt och härligt men inte för hett. Bland annat hann vi hälsa på Jespers farfar, Anders, och umgås en hel del med honom.

Jesper och farfar
Vi bodde kungligt i farfars stuga

På vägen hem till Eskilstuna igen ville Jesper inte riktigt åka hela vägen i ett sträck så vi pausade vid världens största dalahäst som står i Avesta. Efter en snabb koll i mobilen gav sig pappa iväg på geocache-jakt, dock var det mamma som till slut lyckades hitta själva gömman.

 
 
Jesper hittade en rolig kulle att utforska och märker att det allt är lite klurigt att gå nedför när det blir lite brant.

2010-03-15

1 år går ju så fort

Tänk, nu har Jesper funnits i våra liv under ett helt år! vad tiden går.
Grattis på ettårsdagen Jesper!!


2010-01-20

Bordsskick

Ok, visserligen hämtat från wikipedia (I know, I know) men där står det inget om att det är dåligt bordsskick att sitta med ena foten på bordet.
Jesper åt en banan och hittade sin egen lilla avslappnande stil och visst ser han ut att trivas gott med det?

/Peter


2010-01-17

Vinterland...

Så gär några veckor in på det nya året börjar det kännas lite konstigt att inte göra "någonting", dvs. jag varken studerar eller jobbar. Jag är nämligen pappaledig den här vårterminen, ett heltidsjobb i sig, så visst var det en aning ironi bakom det där med att jag inte gör någonting...

Som tur var börjar Anna skolan först kommande vecka så jag har fått en lagom mjukstart på pappaledigheten. Det ska bli kul och spännande att få följa Jesper lite mer intensivt, se hur han utvecklas och lär sig nya saker. Några saker han snappat upp den senaste tiden är bland annnat att han nu själv kan dricka från sin pipmugg och att ta sig ner från en soffa eller liknande fixar han också.

Och så har vi äntligen fått en rejäl dos vinter i Eskilstuna i år, även om det har varit lite väl kallt ibland. En och annan skön promenad har det blivit och Anna har till och med hunnit med att ta sig en liten skidtur i Vilstaspåren.

Det är inte Anna på bilden utan faktiskt en helt okänd åkare, jag ville testa att ta en bild upp mot skidbacken då denne åkare råkade passera linsen, resultatet blev en riktigt härlig vinterbild.

Här kommer några fler bilder från ett vintrigt Eskilstuna och eftersom det ofta varit riktigt bitande kallt har Jesper varit mer än väl inpackad och därför hållt sig borta från kameran. Sicken tur att det finns andra motiv...


Mycket rönnbär = kall vinter = sanntParty på gång?
Nej det visade sig vara slalomtävling i VilstabackenSolen tittar fram mellan träden...

/Peter


2010-01-01

Gott Nytt 2010!!

Gott Nytt tjugohundratio!
Efter att ha firat Julen på västkusten (Hindås och Varberg) var vi åter tillbaka hemma i Eskilstuna igen för att fira in det nya året. Även i år gjorde vi det tillsammans med vänner i Fristadskyrkan. Det blev en afton med tacobuffé, lekar, Singstar, goda efterrätter, andakt, eftertanke, kyla och som avslutades med ett pampigt fyrverkeri nere vid ån.

/Peter & Anna & Jesper


2009-12-20

Nä se det snöar, nä se det snöar...

Äntligen har vi fått en riktig vinter, det blir ljusare ute, man får lite mer Julkänsla och visst blir man lite gladare?

Tyvärr verkar det nu dock som om alla inte riktigt har tänkt på att vi faktiskt lever i ett vinterland som vanligtvis får en viss mängd snö varje vinter. Jag tänker i första hand på SJ. Tänk vad lite snö kan ställa till med, tågdörrar går helt plötsligt inte att stänga och tidtabellen... ja den kan man bara glömma att lita på, hur tänker de?

Här kommer några härliga vinterbilder...Här om dagen fick vi besök av farfar Anders och då passade vi på att hjälpas åt att montera en nyinköpt byrå från IKEA. Det var många skruvar som skulle passas till rätt plats, naturligtvis ville Jesper också hjälpa till på ett hörn...


Och så har vi fått upp våran (plast) gran, inte så lätt att få en bra bild på den men Julstämning sprider den i alla fall...


/Peter


2009-10-28

Hösten är här...

Och visst är det härligt med alla färger som höstlandskapet visar upp. Idag gjorde vi en liten utflykt till Ekeby våtland där vi passade på att njuta av det kalla men dock fina vädret. Som vanligt numera när vi gör en utflykt så är det i samband med att vi letar geocacher och så även denna gången. Denna loggades snabbt och enkelt och blev vår 105:e i ordningen.

En stolt svan

Naturligtvis följde kameran med och några av Ekeby våtlands många fåglar fastnade på bild.

Jag (Peter) är ledig från jobbet tre dagar den här veckan, skolorna har ju höstlov :), och det ska bli skönt med lite fritid och tillfälle att spendera mer vaken tid med Jesper.

/Peter


2009-08-10

Äntligen på banan igen...

Semester och strul med datorn har gjort att det blivit torrt som i öknen här på inlägg under sommaren. För att lite kort sammanfatta läget kan vi dock rapportera följande:
- vi har fått några härliga veckor i Mora
- vi har hälsat på Peters syster i Östersund
- det blev även en kortare tripp till västkusten
- Jesper kan numera rulla runt och snart kanske han kryper omkring?
- vår 80:e geocache loggades nyligen
- Peter har fått jobb som lärare på en skola i Västerås

Väntar ni på bilder?
det kanske kommer så småningom...

/Peter & Anna


2009-05-24

Premiär och avslut

I helgen var vi till Hälleforsnäs och fyndade på Lager 157. De hade bland annat märkesjeans till halva priset, tyvärr hittade vi inga par som passade men en del annat smått och gott fick vi med oss hem.

Väl i där passade vi på att leta rätt på en geocach. Jo, nu har vi också trillat dit på det fenomenet. Att leta utlagda skatter visade sig faktiskt vara riktigt kul och den här, vår första, befann sig på en historisk plats. Trots att man får skattens gps-koordinater kan det vara ganska klurigt att hitta den. Den här skatten låg i en filmburk, ni vet de där små svarta burkarna. Efter en del letande så hittade vi den till slut.


Kruttornet i Hälleforsnäs

På tisdag är det så dags för mig att gå upp med C-uppsatsen som jag och Jackob skrivit tillsammans. Den handlar om matematikverkstäder och vi hoppas på att få den godkänd på en gång, håll tummarna...

Bilder från vår tur till Hälleforsnäs finns i arkivet « Klicka här »

/Peter


2009-05-15

Succé på Kal & Ada!!!

Som traditionen bjuder ställde vi upp med ett damlag även detta året i sveriges största seniorturnering i volleyboll, Kal & Ada i Göteborg.
Turneringen spelas med ett finurligt handikappsystem, lag som möter högre rankade lag börjar med bonuspoäng. Lördagens gruppspel gick sisådär bra, vi kom trea i gruppen, av fyra lag, vilket innebar att det blev att masa sig upp på söndagen för match i slutspelet redan kl. 08:00. I söndagens slutspel är reglerna så att man är kvar i turneringen så länge man vinner. Vi vann första matchen, andra och tredje... och nu var vi helt plötsligt i kvartsfinal :)


välbehövlig paus, Anna och Jesper hälsade på

Kvartsfinalen blev knallhård men vi lyckades vinna även den :D !!! och nu var vi i semifinal, wooow!!
Semifinalen blev en riktig nagelbitare och vi förlorade med minsta möjliga marginal, 24-26 i avgörande set, tuuungt. Men vi repade mod, samlade kraft och tog oss an matchen om tredje pris. Och efter mycket kämpatag, några psykbrott, en del utbrott, nervsammanbrott, glädjeskutt och glädjetårar var pokalen vååår!!


Peter, Frida, Ica, Linda, Chompoo, Mika
Selina, Kristina, Johanna, Lena, Loella

Får se om vi lyckas toppa det här i nästa års turnering...


Sötnosen Jesper fyller två månader idag :)

/Peter


2009-04-11

Mångalen...

I natt hade vi fullmåne och jag kunde ju bara inte låta bli att försöka fota av den, dags att testa nya kameran (Nikon P80) med andra ord. Måste säga att jag blev positivt, förvånat överraskad över hur pass bra bild det gick att ta. Bilden är tagen i läge: Nattlandskap och med maximal inzoomning. Med ett stativ hade bilden säkert blivit något skarpare. Tänk att det går att fota något som befinner sig så långt borta...

/Peter


2009-04-05

Värna de norrländska fjordarna...

Dagens tema: Telefonförsäljare
Ibland undrar jag lite över hur det går till när ett bolag anställer en telefonförsäljare till sitt företag. Eller känner ni också inte igen följande scenario; telefonen ringer varpå jag lyfter på luren och svarar, jag möts av tystnad men efter några sekunder är det någon som svarar i andra änden och frågar om jag är jag och hur jag mår. Efter det följer en hel radda mer eller mindre genomtänkta argument till varför jag ska ta emot dessa 'gratis'kläder, byta till den här elleverantören eller fondspararen, mm.

Personligen vet jag inte riktigt vilken kategori försäljare som jag just nu irriterar mig mest på.
a) den okunnige och dåligt påläste
b) den otrevlige som inte kan ta ett Nej tack!
c) "jag följer mitt manus och lyssnar inte på dig" - försäljaren

Alla dessa tre kategorier har däremot en sak gemensamt... nömligen att de får mig att distansera mig ännu mer från det aktuella bolaget i fråga, snacka om dåliga reklampelare!

I sammanhanget måste jag då passa på att berätta om ett samtal jag hade igår med en telefonförsäljare. Jag låter försäljaren och bolaget vara anonymt men jag kan säga så mycket att det handlar om ett elbolag i stockholmstrakten som vill värva nya kunder.

Precis som vanligt möttes jag av några sekunders tystnad i luren då jag hinner tänka tanken, 'Peter lägg på, Peter lägg på...'. Mannen i andra änder kopplar fram och hälsar artigt och försöker skoja till det lite med frasen, "är du kock på riktigt?". Ingen vidare bra start av en seriös försäljare, eller...?
Nåväl, efter några korta meningsbyten kommer han slutligen in på sitt ärende, han vill nämligen att jag ska byta elleverantör till deras bolag. Hans första argumentet var att jag ju faktiskt skulle få ett myvket bättre pris hos just dom :)
(efter en trög inledning så börjar han nu jobba sig tillbaka på plus)

Men då började killen snacka om hur miljövänliga deras el var. Jag skrattade faktiskt riktigt gott då han plötsligt proklamerar att de minsan värnar om de norrländska fjordarna och vill bevara dem för framtiden... Ehhh, Norrland, fjordar, nä nu är du nog ute och cyklar lite...varpå han lite smått desperat försöker korrigera sig, "Å, Älv, Vatten eller vad det nu heter..." * l o l *, stackare...

Jag börjar tröttna och frågar efter deras hemsida, för att i lugn och ro kolla igenom prisbilden. Jag får adressen varpå han lite undrande frågar om jag sitter vid en dator, och så klart gör jag ju det. Och nu kommer, som ett brev på posten, nästa möjlighet till skratt. Han frågar nämligen hur jag tycker att hemsidan ser ut för han har minsan aldrig varit inne på den förut??? (jag hör hur han knappar på datorn)
Som säljare ska man kanske hålla sig lite uppdaterad i vart fall, eller?

Jag avslutar kort därefter samtalet och jag behöver väl knappast förtydliga att de inte lyckades värva mig som kund

Nästa gång jag möts av tystnad i luren lägger jag nog på direkt.

/Peter


2009-03-22

Ny familjemedlem!!!

Hej!
Jag tänkte att jag skulle presentera mig lite för er alla. Jag är en go kille som heter Jesper och jag kom till världen söndag kväll den 15 mars, så idag firar jag faktiskt 1 vecka gammal!

Mina föräldrar fick ju vänta några dagar extra på mig så när det väl var dags tänkte jag det var lika bra att skynda sig lite. Nu var de ju inte riktigt med på noterna så det var precis att vi hann. Runt fem/tio minuter i sju ringde vi på hos förlossningen och en knapp halvtimme senare fanns jag hos dem, något överaskade, men sååå glada.


En av mina favoritplatser just nu
Ni får gärna hälsa på mig, kom bara ihåg att kolla med mina föräldrar först så att det är ok att komma (de kan vara lite trötta ibland).
Ja, just ja... ta gärna med nåt gott att fika på eller så, då blir dom extra glada :)

/Jesper


2009-03-09

SpelGlädje
är namnet på en ny butik i stan som enbart säljer sällskapsspel, och som jag varmt kan rekommendera. Alla spel de har på hyllorna är nämligen visningsexemplar som de själva har spelat. Är man intresserad av ett spel tar de fram det, öppnar kartongen, visar spelplanen och alla tillbehör samt går igenom lite kort hur spelet går till. Fantastiskt! så här ska det gå till när man handlar spel :)
Här är länken till deras hemsida >> spelgladje.se

På min födelsedag fick jag pengar som var märkta att handla spel för och vi passade naturligtvis på att uppfylla denna önskan då vi besökte den lilla trevliga butiken. Till slut valde vi ett spel som heter AGRICOLA.

Spelet går i stora drag ut på att man ska exploatera sin mark så mycket som möjligt. Man kan bygga ut sitt hus, skaffa mer familjemedlemmar, plöja fält, så grödor, föda upp boskap, med mera...
Här har vi spelat en första omgång och ska precis till att räkna ihop alla poäng. Jag måste väl i sammanhanget passa på att säga att Marcus vann denna premiäromgång.

/Peter


2009-03-08

Ny kamera
Då jag nyligen fyllde år fick jag ett presentkort som vi använde till att införskaffa en ny kamera. I valet och kvalet i det digra utbudet av system-, kompakt- och långzoomare valde vi till slut en långzoomare. Alltså ett mellanting mellan kompakt- och systemkamera.
Prisklass, funktionalitet och användningsområde gjorde att det till slut blev en Nikon P80 som fick följa med oss hem till lägenheten.

Nu kommer det självklart bli en massa testande (fotande) av hur kameran fungerar, de här bilderna tog vi idag under en kort promenad i närområdet. Var inte så noga då jag tog korten men det blev ganska bra ändå tycker jag.


detalj från samma bild som ovan

/Peter


2009-03-04

Slagsmål hemma....!
Lugn bara lugn, det är inte så farligt som det låter, arenan för det inträffade ser du här nedan, mitt egenbyggda akvarie...

Då vi fick yngel på våra kampfiskar blev det tyvärr bara hannar som överlevde. Nackdelen med det är att man inte kan ha två hannar i samma vatten för då börjar de slåss tills en av dem dör. Därför fick jag lov att bygga ett extra akvarie som jag delade på mitten med en avdelare, med en 'kampis' i varje. Vid senaste vattenbytet (i går) blev det tydligen en minimal glipa vid avdelaren vilket min albinohanne måste ha upptäckt och när jag skulle ge dem mat i morse möttes jag av två sargade kampisar, och den röda som var så fiiin :(

/Peter


2009-03-03

Kampfisken visar upp sig
Det är inte så ofta som de snällt poserar framför kameran så det gäller att passa på.Här är en av våra kampfiskhannar. Den här har faktiskt t.o.m ynglats fram här i lägenheten :) en riktig snygging, eller hur.

En av våra kampisar visar upp sig

Annars går vi mestadels och väntar och väntar...

/Peter


2009-02-27

Slapparfredag...
Ibland vill man bara ta det lite lugnt, eller hur?
Den här fredagskvällen spenderade vi hemma i soffan. Först åt vi lite mat, kyckling med wokgrönsaker och nudlar. Självklart följdes detta av efterrätt: fruktsallad, maräng, glass, chokladsås, mmm...
Mätt i magen :)

Efter 'Så ska det låta' och några korta zappar till 'Let's dance' blev det två omgångar med spelet 'Carcassonne'. Inte så ofta vi spelar det bara vi två men det fungerar alldeles utmärkt på två spelare, en fördel är bland annat att det är lättare att spela taktiskt.

Slapparkväll hemma med mat, tv, spel och varandra...

Mest suckar kom under kvällen från Anna, dels över motgångar i spelet men också en hel del över magen som mest är i vägen nu...

/Peter & Anna


2009-02-23

Hemmapyssel (del 2)
Nästa projekt blev att ställa iordning ett skötbord. Efter en del funderande kom vi fram till att vi ville ha möbel med bra förvaring. På IKEA inhandlade vi därför två trådbackssystem samt lite tyg. Silvan fick såga till en spånskiva till oss och där hittade vi även några reglar, på Åhlens inhandlade vi en bit vaxtyg och sedan var det bara att börja skapa...

Själva skötbordsunderlägget har vi fått av några vänner till oss och så kompletterade vi med IKEAs uppblåsbara variant, känns tryggt och bra :)

/Peter & Anna


2009-02-11

Hemmapyssel
Det är roligt att sätta sin egen prägel på saker och inte bara köpa allting nytt, och så blir det ju lite billigare också. Nu då jag fått lite extra tid över, så här i väntans tider, har jag hunnit bekanta mig med symaskinen lite närmare. Efter inspiration från både internet och vänner blev det till slut en åkpåse till bilbarnstolen samt ett mjukt underlägg. Visst blev det bra!


Just nu håller jag på med en sänghimmel till barnsängen, fortsättning följer...

/Anna


2009-01-21

En bit in på det nya året...
Har vi hunnit med att både besöka släkt och vänner Mora och Varberg. Väl i Varberg passade vi naturligtvis på att shoppa lite i Ullared, tänk vad mycket grejer det finns för små barn...
En del har vi fixat, barnvagn, spjälsäng, lite kläder... men antar att listan fortsätter i det oändliga...

Höstens mattetermin lämnade två omtentor efter sig, mina första under hela utbildningen faktiskt. Den ena, Analys fortsättningskurs, har jag kuggat en gång till men till min stora glädje klarade jag den andra, Differentialekvationer för lärare, igår :)
Klarar jag även den andra tentan, svåår, så blir jag behörig till gymnasiet i både matematik och fysik, wow!

Nej, nu är det dags att lägga sig, klockan närmar sig halv två på natten, så man orkar med ett pass på högskolan i morgon.

Ha de'

/Peter


2008-12-23

2008-12-06

Första lussebullarna
Tror jag låter bilden tala för sig själv, mmmm...


Anna bakar lussebullar

/Peter


2008-12-04

Upp och ner samt lite nostalgi...
Upp: Jaaa, det snöar!
Ner: Nej, det blaskar ju bort direkt igen, så mörkt ute...
Upp: När man äntligen lyckas lösa ett obegripligt mattetal
Ner: Alla dessa obegripliga mattetal, diffekvationer, z-transformer...
Upp: Damlaget vinner alla sina matcher med 3-0 i div 4
Ner: Många tråkiga matcher för damerna
Upp: Kvalet till div 3 börjar i januari och då blir det tuffare
Upp: Känner hur det rör på sig inne i Annas mage, så cooolt
Ner: Varför finns det 1000 olika modeller på barnvagnar?

Är det någon som minns de gamla Game & Watch spelen, Donkey Kong, Chef, Green House med flera?
Då vi letade fram julpynt från förrådet fick vi syn på dessa gamla rariteter i en kartong. Spelsuget tog över så det var bara att åka ner på stan vid första bästa tillfälle och inhandlad batterier och jodå, de fungerade fortfarande :) och snart hördes de välbekanta blippandet från den lilla maskinen < ett litet smakprov > och här kan du < spela online >

/Peter


2008-11-09

Nästan fånigt länge sedan nu...
Vi har inte glömt bort er, vi lovar!
Det har nog bara varit lite mycket för oss båda sista tiden.
Vad har då hänt sedan sist? Mina volleytjejer har inlett seriespelet i Stockholmsserien och det går bra för oss, tre vinster av tre möjliga. Jag har skrivit mitt allra första U (underkänd) på en tenta, fanns det en minusskala hade jag absolut fått U- för så dåligt gick det, bara att skratta åt eländet och försöka igen i januari. Annars läser jag just nu om matematikens idéhistoria och har bland annat fått veta att man inte är säker på om herr Pythagoras verkligen har funnits på riktigt??

Anna kämpar på med sina studier och det går bra även om det är lite segt ibland. Ett välbekant men likväl underligt fenomen visar sig nämligen med jämna mellanrum... Plötsligt blir det 'roligt' att diska, dammsuga, tvätta etc. i stället för att plugga, känner du igen dig? det gör i alla fall jag. Hon har också börjat klaga över att det är lite jobbigt att gå alla fyra trappor upp till vår lägenhet, nåt med att det är magen som växer är hennes ursäkt ;) och om allt går som det ska kommer det en liten krabat i mars...

Vi hörs snart igen...

/Peter


2008-09-19

Hösten kommer snart...

Long time no seen
Det har hänt en del sen senast, nu kan vi till exempel båda kalla oss för studenter. Peter kämpar på med matte och Anna vidareutbildar sig till distriktare.

Bilden ovan är från församlingshelgen, med Fristadskyrkan, som vi hade ute på Kilsbergsgården strax utanför Örebro. Undervisning och god gemenskap präglade den här helgen.

Förra helgen blev det en tripp till västkusten och Varberg för att fira svärföräldrar/föräldrar som firade 120 årskalas. Vi bjöds på kalas i sann Willneranda med god mat, gemenskap och inte att förglömma den mer eller mindre obligatoriska femkampen. Den här gången kunde man bland annat skaffa bonuspoäng till laget genom att ta ett dopp i havet, brrr...

Efter guidad historielektion på Varbergs fästning bar det iväg till festlokalen med mat, underhållning och annat kul. Vi båda framförde tillsammans en duett med egenkomponerad text till La det svinge och Diggeloo diggeley.

/Peter & Anna


2008-08-11

Tillbaka
Nu är vi så båda tillbaka i Eskilstuna igen efter semestrar och feriejobb. Jag, Peter, var som vanligt upp till Mora och jobbade i några veckor. Som tur var kunde Anna komma och hälsa på några dagar och vi fick en liten minisemester tillsammans. Häromdagen var vi och hälsade på Peters mamma, Agneta, i Lilla Häradsäng. Hennes hundar hade fått valpar och vi möttes av sju stycken gulliga små lurvar då vi svängde in på gården.
Hundarna som är av rasen Gos d'Atura Catalá, kallas även för Katalansk Vallhund, är glada och livliga långhåriga små busfrön och man blir lätt charmad av deras temperament. På Agnetas hemsida (www.lilla-haradsang.se) kan du läsa mer om hundarna och hur du kommer i kontakt med henne om du är intresserad av att köpa en valp.

Anna med hundarna
Agneta och Diva med valpar
Agneta med mamma Diva och några av valparna.
Tranor
På vägen hem passerade vi två tranor som strosade omkring.

/Peter & Anna


2008-07-12

Semester
Precis hemkomna från en blixtvisit till släkten på västkusten som innehöll minigolf, boule, krabbfiske, kajaktur, jollesegling, risk, vattenkrig, kinabesök, god mat, skratt och kära återseenden.

Nu finns det bilder från vår resa till Sunny Beach i arkivet.

/Peter & Anna


2008-07-02

Ordning och reda
Länge länge har vi velat få lite bättre ordning i vårt arbetsrum men inget har hänt. Men så en dag fick vi inspiration och bilade till IKEA och shoppade lite hyllor, vi hittade två Billy modell smalare. Efter lite montering och mycket pyssel fick vi så till slut hyllorna på plats, vi ställde dem i en liten vinkel. Resultatet blev både funktionellt och snyggt (se bilderna nedan).

Före

Efter

Viva la Spania
Äntligen fick Spanien vinna något stort igen, grattis till EM-guldet!

Veckans väder
Sol, blå himmel, 29ºC varmt i luften (i skuggan), 26ºC i vattnet...
En lyckodag? NEJ, hela SEX dagar av SJU.
Nej, det är så klart inte eskilstunavädret vi pratar om... Förra veckan var vi på semester i Bulgarien och Sunny Beach, mer om detta samt bilder kommer snart här.

/Peter & Anna


2008-06-21

Gladfotbollen segrar!
Det blir inte Holland i final...
Ryssland spelade ut ett favorittippat Holland med 3-1 och jag kan bara säga Grattis till en mycket välförtjänt semifinalplats!
Tänk om vi får se Turkiet-Ryssland i final, vilken skräll det skulle vara...

/Peter


2008-06-21

Glad midsommar!
Med mycket kort varsel bilade vi till Mora, familj, vänner och midsommarfirande på traditionellt dalasätt, det enda rätta sättet?
Vädret visade sig inte från sin bästa sida direkt, regn och rusk var vad man förväntade sig. Men så av en händelse sprack himlen faktiskt upp precis i rätt tid och vi fick möjlighet att njuta av solens värmande strålar för en kort stund.
Nypotatis, gräddfil, matjesill, köttbullar, och en smarrig gräddtårta med jordgubbar är också sånt som hör till.

Att Sverige inte längre spelar i EM är lite tråkigt men inte helt oväntat. Hur många målchanser hade vi mot ryssarna? En flaxnick i ribban av Henke, det var allt och på det sättet vinner man inga matcher, nej mer offensivlusta i framtida matcher snälla! Med risk för att det blir som vanligt sitter jag nu och hoppas på att gladfotbollen äntligen ska segra i ett stort mästerskap, håller därför en tumme för Ryssland och Holland. Om nu inte Turkiet står för ännu ett mirakel i semifinalen mot Tyskland så har vi en final mellan ärkerivalerna Holland och Tyskland, Holland vinner matchen med 3-1.

/Peter


2008-06-11

Mer än godkänt
Tänk att en annars tråkig och fantasilös fotbollsmatch plötsligt kan få oss att brista ut i jubelrop, tack för det Zlatan!
Visst var det en välförtjänt seger men det krävs nog bättre spel om vi ska få jubla åt de svenske även i fortsättningen.

Jubla fick jag även göra åt mig själv när jag fick reda på tentaresultatet, tack vare några bonuspoäng blev det inte bara godkänt (G) utan till och med väl godkänt (VG), wow :)

/Peter


2008-06-09

Brasilienfest

Brasilenfest - Grattis Gloria 30 år!
I helgen var vi på 30:årsfest hos Gloria (volleyboll). Festen hade brasilianskt tema, zamba, beachvolleyboll (på gräs), supergod mat, glada vänner, färgglada kläder. Kort sagt den roligaste festen på länge!

/Anna & Peter


2008-06-06

Akvariestädning
Nationaldagen till ära så fick fiskarna nystädat i akvariet. Det var ett tag sedan så det behövdes verkligen. Just nu har vi inte så mycket fisk i sällskapsakvariet, en kamphanne och tre stycken kilfläcksrasbora. De är inte så pigga på att vara stilla så de fastnar inte så bra på bild.

Vårt akvarie
Gårdagens tenta gick inte så värst bra men nu är den i alla fall gjord. Nu är det bara att invänta resultatet och se om man klamrar sig över den magiska gränsen för godkänt...

/Peter


2008-06-03

Sommar, sommar och sol...
Det är nästan så man får nypa sig i armen för att kolla att man inte drömmer, vilket sommarväder vi har välsignats med de senaste dagarna, så hääärligt :-)
Några härliga kvällar med beachvolleyboll har vi redan hunnit med, så kul att nöta lite sand igen, jobbigt värre men sååå kul!

Enda smolken i glädjebägaren är att jag måste tentaplugga. Har sista tentan för den här terminen nu på torsdag i Diskret matematik, det är så himla mycket att plugga in och vädret peppar en inte att plugga direkt så vi får se hur det går.

/Peter


2008-05-23

Vår i luften
Vackra bilder tagna i skogen. Nu går jag gärna utan musiken i öronen när det blir en sväng i skogen. Fåglarna sjunger och man kan njuta av grönskan och blommorna. Solen har värmt gott många dagar i maj. Det har också blivit blomlådor med pelargoner och margerita på balkongen. En natt i förra veckan undrade jag faktiskt om dom klarade sig då termometern sjönk till bara några plusgrader. Men jag glömmer gärna dom där kalla o regniga dagarna i mitten av maj... Nedräkningen till semestern har ju börjat!!

/Anna


2008-05-22

bollar, bollar, volleybollar...
Andra helgen i maj åkte vi som vanligt med volleybollaget till Göteborg och turneringen Kal & Ada. Den här gången lyckades vi åka med två damlag, damerna och så ungdomarna. Turneringen blev mycket lyckad för vår del, ungdomslaget var mycket nära att vinna mot ett div II lag och damlaget var bara en ynka matchvinst från att gå till semifinal. Mer info om hur det gick för oss hittar du på < volleysidan...>

I onsdags klarade vi av beachvolleypremiären, vi var fem tappra som spelade och sprang så sanden yrde, jobbigt men sååå kul med beach, hoppas verkligen att vi får en bra sommar i år.

/Peter


2008-04-30

Säkra vårtecken

  • Tulpaner som blommar i rabatten
  • Människor som myser i parker
  • Backsippor, vitsippor...
  • Tre-kvarts-byxor
  • Attsjoo!   pollenallergiska vänner som nyser
  • Ser någon klippa gräsmattan
  • "ska vi börja spela beachvolleyboll snart?"
  • VM i ishockey närmar sig

/Peter


2008-03-30

Påsk i härlig vintermiljö
För två år sedan firade vi påsk i Norge med Annas föräldrar, de har en fjällstuga som ligger strax utanför Oslo. I år var det dags igen men den här gången fick vi sällskap av fyra vänner till oss upp till stugan och vi fick några härliga dagar tillsammans med mycket snö, skidåkning och gemenskap. Att åka längdskidor i norka fjällen är ganska mycket uppför, uppför och så ännu lite mera uppför innan man lite kort kan njuta av en stunds slätåkning. Sen är det bara att ta sig nerför berget igen, åhej vad det går undan i vissa backar... Under de här dagarna tillverkade sällskapet åtminstone två rejäla "snömoln" och antalet rumpkänningar i snön var desto flera... upp å hoppa ligg inte å dra dig... hördes mer än ofta under dessa fantastiska dagar :)
Bilder från resan finns i bildarkivet »»

/Peter


2008-03-02

Överaskning...
Igår när jag städade i vårt akvarie så upptäckte jag ett litet stackars yngel som simmade omkring bakom skiljeväggen!
Vi har ju inte skrivit något om vårt akvarie, det kommer lite om det snart, men för en tid sedan fick vi yngel på våra kampfiskar. Av dessa överlevde åtta tappra som nu är 2-3 cm stora. Det underliga med det här nya ynglet var att det endast mätte runt 4-5 mm, så jag tror inte att det kan vara en kampfisk? I akvariet finns nu annars Kopparbarb men har inte sett att de ynglat så det ska bli spännande att se vad det växer upp till för något, om det överlever.

Ett av våra kampfiskyngel, en röd och fin hanne på ca 2-3 cm.

/Peter


2008-02-26

inget har hänt, eller?
Jo visst har det hänt en massa saker men skrivartorkan har tydligen slagit till. Men, som man brukar säga, bättre sent än aldrig, så här kommer en liten uppdatering.

Vi har haft besök av Annas föräldrar och då passade vi på att besöka teatern och eskilstunarevyn, med Magnus "Fame-Give me your love" Bäcklund. Vi fick oss många härliga skratt och vi fick bland annat ta del av varför tjejer ofta besöker damrummet i grupp... det hemska toalettspöket kan ju skrämma livet ur vem som helst!

Hipp hipp Hurra!
jo, jag har ju fyllt lite år under tiden också, hej och hå vad tiden går när man har roligt :-)

Jag har ju egentligen skolpraktik men sportlov gör att vi har lektioner som vanligt på högskolan den här veckan. Vi har bland annat fått tillverka X-kuber av papper. Pythagoras sats, längd- och volymskala är några saker man kan studera med hjälp av detta arbete.


/Peter


2008-01-17

Fest i bollen...
En liten minisemester blev det för oss i helgen som bland annat fylldes med besök på idrottsgalan i globen. En av kvällens höjdpunkter på galan var när Kajsa Bergkvist skulle dela ut pris till årets nykomling varpå hon möttes av stående ovationer som nästan aldrig ville ta slut, ett känsloladdat ögonblick. Peter Settman var precis så där lagom familjär och spexig som en programledare för en sådan här gala ska vara och han krönte sin kväll med att kyssa Charlotte Kalla på munnen. En minst sagt överraskad Kalla hoppades att hon inte skulle bli sjuk av detta... men men... på löpsedlarna kan man nu läsa att hon insjuknat och inte kan deltaga på nästa tävling som går i Kanada.

Idrottsgalan 2008

/Peter & Anna


2008-01-05

Gott Nytt År!

Gott Nytt 2008 !
klicka på bilden för en kort film (2 Mb)
Det nya året firade vi in tillsammans med några vänner i kyrkan. några av kvällens ingredienser bestod av gemenskap, god mat, Singstar och fyrverkeri på Strömsholmen.

Nä se det snöar...
ja kan man tänka sig vad glad man kan bli av att väckas av några traktorer som röjer undan snö mellan husen, äntligen fick vi så lite vitt på marken :-) Nu kan vi bara hoppas på att kylan håller i sig ett tag så vi får möjlighet att njuta av snön.

/Peter


2007-12-29

Kul i jul men utan snö
Vi firade julen hos Annas storebror med familj strax utanför Göteborg. Det blev en klassisk jul med julmat och annat gott i mängder, dans runt granen (på norska och svenska), och Kalle följt av Karl-Bertil Jonsson på TV.

Tomten hittade även till oss och det var nervösa barn som lite förundrat tog emot paket från en rund tomte. En talande docka och bilbana var de paket som användes mest under kvällen. Ibland var det svårt att avgöra vem som uppskattade bilbanan mest, barnet, pappan, farfar eller jag? Hur som helst hade vi roligt tillsammans (Det kommer lite kort så småningom...).

Väl hemma i Eskilstuna igen har jag mest tagit det lugnt, matat kampfiskynglen (11 st) och filat lite på mina tentor som ska vara klara snart. Skickade in en idag och hoppas kunna skicka in den andra i morn, skönt att ha det gjort. Annars så väntar både Anna och jag på att det ska komma lite snö så vi får skida lite i Vilstaskogen.

Ha nu en riktigt bra avslutning på året...

/Peter


2007-12-01

Vart tog vintern vägen?
Visst vore det trevligt att få se lite härliga vinterbilder så här i början av december månad? men, men, gissa vad? Idag har det regnat i princip hela dagen! suck suck...

Terminen på högskolan börjar närma sig sitt slut och snart återstår endast några hemtentor att fila på, undrar om man får något Jullov i år?

I volleybollen händer det roliga saker, från att vi förra säsongen knappt fick ihop lag så har vi nu två dam-/tjejlag i träning och match. Det är kul att se hur de nya spelarna utvecklas från vecka till vecka och snart kommer nog första segern också...

/Peter


2007-11-12

Härliga dagar!
Ser tillbaka på festliga dagar! Jag är så glad att vi kunde samlas alla 14 och barnen på ett enkelt sätt med boule, tacos o tårta!


Fredagskväll efter kvällsturen på jobbet blev jag överraskad av Peter som pyntat med blommor, ballonger och paket. TACK kära du att du finns med mig!
Tant, riktigt vuxen, "gammen", det blir bara bättre, 30 levda år och 60 kvar, ansvar o mognad… Jag tänker fortsätta leva med ordet "Detta är dagen som Herren gjort!"

  

/Anna


2007-10-28

Äntligen match!
Så äntligen efter några inställda tillfällen och pysslande fick vi äntligen spela några matcher med volleylaget som jag tränar. Örebro kom på besök och vi kunde spela två stycken tresetsmatcher mot dem. Det var två jämna matcher som vi till slut lyckades vinna med 2-1 i set, båda två. Mer info om detta på min volleybollsida, www.kock.nu/volleyboll.

För min egen del tar jag en veckas paus från min VFU (praktik) eftersom skolorna har höstlov, själv har jag dock lektioner på högskolan. Ska bli kul att träffa klassen och min basgrupp igen.

/Peter


2007-10-21

vi bor på landet, och snart vi fann det...
Ja, kommer ni ihåg den gamla dängan?
Som några vänner till oss brukar säga om sitt eget boende,
"Det är som på landet".

Skämt åsido :) men i helgen har ytterligare några tavlor kommit upp på väggarna och nya gardiner hänger stolt i vardagsrummet. Efter en jobbfull vecka för oss båda fick vi en välbehövlig och skön avslutning med besök av vänner som hade med sig äppelpaj och glass, mumma! Idag började vi dagen med fest och barnvälsignelse i kyrkan varefter vi åt middag hos några vänner till oss.

/Anna & Peter


2007-10-14

en maxad vecka
Första veckan av fem på min praktik är nu avklarad och jag ställer mig frågan om det är helklasslärare jag egentligen vill bli?
Hur göra man för att räcka till för alla de behov som finns och hur gör man för att inkludera alla elever i undervisningen, är det över huvud taget möjligt? Nu kan det här låta lite negativt så här efter bara en vecka ute på skolan men trots allt så trivs jag på min praktik, även om det ibland känns både jobbigt och hopplöst, varför ska jag bry mig när elev/en/erna inte verkar bry sig? Svaret på den frågan är, just därför! Min uppgift är att få eleverna intresserade av matematik och fysik hur hopplöst det än må verka. Jag ser därför fram emot kommande vecka, jag tänker inte ge upp så lätt...

/Peter

KEBABPIZZA
Kartongen ska sorteras.
Exakta kaloriantalet behöver inte nämnas.
Brödet ska vá tunnt, knaprigt men inte brännt.
Annas räddning nån kväll i månaden.
Bästa köpet på "Grodan".
Passar bäst att intas med vänner o iskallt vatten.
Inga fefferoni.
Ztark sås.
Zzzzzova sen.
Alltid lika gott.

/Anna


2007-10-05

oväntat besök...
I förrgår fick vi ett minst sagt överaskande och lite skrämmande besök. Det hela utspelade sig i vårt vardagsrum där vi i lugn och ro ser på TV, jag i en fåtölj och Anna uppkrupen i soffan. Plötsligt börjar hon ropa ut något osammanhängande innan hon till slut får fram "titta där på golvet!". Jag förstår först ingenting men ser snart en stooor mörk massa på golvet som rör sig ganska så snabbt över golvet mot teven... När den plötsligt stannar upp ser vi att det är en spindel, av modell större. Anna ville bryskt splascha den men eftersom den så snällt satt stilla och bara väntade på sitt öde så valde vi att fånga in den med hjälp av en plastburk. Här skulle det minsann fotas!

Vi försökte identifiera den men tyvärr saknade spindeln giltig legitimation. Efter några tappra försök på nätet kom vi fram till att antingen så var han en vanlig ofarlig Husspindel eller den något mer giftiga Luffarspindeln. Och då kom ju tankarna på om den hade dragit med sig hela tjocka släkten eller om det var en ensamvarg? Stort tack till Torbjörn på Naturhistoriska riksmuseet som kunde identifiera vår vän till en 'stor husspindel'.

Tegenaria atrica
Stor husspindel (Tegenaria atrica) är mycket vanlig inomhus i runt om i Sverige, inte minst i städer och andra samhällen. Hanarna kommer in i bostadsutrymmen på sensommaren och hösten då de springer omkring och letar efter honor. Normalt håller spindeln till i källare, garage, uthus m.m.

/Peter


2007-09-29

"fett annorlunda filmish..."
Idag firade vi en vän till oss som fyllt 30 år, mat och god gemenskap med många barn i kyrkan. På kvällen fick så äntligen jag och Anna vårt efterlängtade biobesök som vi har pratat om ett tag nu. Vi gick och såg Ett öga rött tillsammans med åtta andra! Och då menar jag att det bara var vi tio i hela salongen, snacka om ödsligt. Filmen var klart sevärd med skratt, tårar och eftertanke. Vi rekommenderar!

/Peter


2007-09-20

Dammråttor och spindelnät...
Ja, hade detta varit ett vanligt hem hade det funnits en hel del av den varan nu, det var allt länge sedan vi var här.
Under tiden har vi hunnit med semester i Skåne, tältat, konfirmation i Oslo och en hel del annat. Anna har börjat jobba igen och jag har startat upp en ny termin på högskolan. Inomhussäsongen i volleyboll har även den dragit igång, mer om detta kan du ta del av på den speciella volleybollsidan.
Naturligtvis kommer det snart även lite bilder från våra olika sommaräventyr. Ha de'

/Peter


2007-07-31

Äntligen hemma?
Under några dagar har vi sågat, hamrat och strykit tyg i bästa Martin Timell anda... Resultatet ser ni här, äntligen har vi en sänggavel att luta oss emot.

Vår nya sänggavel

/Peter & Anna


2007-07-21

Banankartonger och semester
Så har vi till slut flyttat klart och den nya lägenheten i Viptorp börjar så sakteliga bli beboelig, nu är det faktiskt mest tomma kartonger kvar. Stort tack till alla ni som hjälpte oss att flytta :)

Anna poserar vid bilIdag hade vi en liten minisemester till Mariefred och riddarspelen. Vi bilade dit tillsammans med våra kära 'gamla' grannar, Marcus och Stina. Det blev en dag i medeltida tecken under en gassande sol. Glass i stora lass blev det också naturligtvis. I hamnen strosade vi runt och tittade på båtar och bilar...

Gripsholms slott
Gripsholms slott visade sig från sin bästa sida i solskenet.

Och Riddarsällskapet Torneamentum bjöd på en härlig uppvisning i bästa riddaranda. 'Vårt' blåa kungalag triumferade, glatt påhejandes av oss, genom att vinna hela spelet.

Tornerspel i Mariefred

/Peter & Anna


2007-06-27

Kubbmästare!

kubbmästerskap på jobbet i Mora

Igår firade mitt lag triumfer i det årligen återkommande kubbmästerskapet som utspelar sig på företaget där jag jobbar i Mora, Ostnor AB. Vi var runt 14 spelare fördelade på fyra lag som gjorde upp om den åtråvärda titeln och som vanligt gnabbades vi en hel del om vilka regler som egentligen gällde. Förutom regeltolkningar så haglade gliringarna som spön i backen i en hjärtlig atmosfär, det var med andra ord som vanligt då vi 'kubbar'.

Till Robban: Vi har ju i alla fall ett litet embryo till en receptsida under pysselsidorna, kommer lite mer senare kanske... så om du letar efter en kocksajt innehållandes en massa mat för magen så måste jag nog göra dig lite besviken, men å andra sidan finns det gott om dessa i cyberrymden.

/Peter


2007-06-25

SJ håller stilen...
Jag börjar så smått misstänka att SJ gör allt vad dom kan för att jag inte ska åka sträckan Eskilstuna-Mora. Efter en skön helg hemma i Eskilstuna med min käresta så var det åter dags att åka upp till Mora och jobba lite, två veckor kvar.

Det hela började traditionsenligt med en liten försening redan från Eskilstuna på nästan en halv timme och tror du att mitt anlslutande tåg i Sala väntade en kvart på mig? Nej, naturligvis inte! Så det blev att kajka buss med förvirrad och vilsen chaufför till Borlänge. I Avesta hördes följande i högtalarsystemet, "var ligger tågstationen? ska vi höger här?, vi chansar på det...". Visst känns det tryggt ;) men fram kom vi i alla fall till slut tack vare några hjälpsamma lokala förmågor ombord som kunde guida oss.

Väl i Borlänge väntade sedan en taxi för att ta mig sista biten till Mora, runt 2000 kr kostade den resan för SJ och ännu en tripp där jag kom fram först nästa dag *suck*. Efter denna tröttsamma resa i kombination av några envisa myggor som störde min nattsömn så blev det en något sen entré på jobbet idag. Men men, nu gläds vi i stället åt det fina vädret som komma skall...

/Peter


2007-06-23

Boktips i midsommarväder!
Nu väntar jag att få låna tredje boken av Stieg Larsson. Mycket spännande och samhällsaktuella deckare där läsaren genom den udda Lisbeth Salander och den nyfikne och rättvisesökande journalisten Mikael Blomquist får insyn i kvinnomisshandel, trafficking och psykvård.

Det är ovanligt för mig att läsa flera 500 sidors böcker på rad, men med böcker som dessa, regniga dagar o Peter i Mora är det nu tredje boken på en månad. I väntan på "Luftskeppet som sprängdes" började jag häromdan läsa; "Sara" av Toril Brekke på norska. Vackert språk! Hoppas det också blir en tur dit snart!

/Anna


2007-06-21

Snigel på banan ?

Karting i Mora

I tisdags hade vi som sagt var en trivselkväll med jobbet på Go-kartbanan som ligger ute vid Mora flygplats. Måste dock erkänna att det här med att ta sig fram fort på en liten motordriven lådbil inte är min grej direkt. Min bästa varvtid låg runt 7-8 sekunder efter den bästa av oss. Att åka go-kart var både svårare och jobbigare än jag trodde så all respekt till alla snabbåkare.

Efter två veckor i Mora så åker jag idag hem till Eskilstuna igen för att fira midsommar tillsammans med min käresta :)

/Peter


2007-06-20

Sommaraktiviteter...?

Korsordsdags

Ett lärorikt sätt att få tiden att gå är att kryssa sig fram i diverse korsord som man snubblar över. Men jag har även hunnit med en sväng ut till golfbanan där jag tränade några timmar. Oj, nu lät det som jag tränade i många timmar men det var bara två, men ändå... Med jobbet var vi och 'racade' Go-kart igår och återkommer med en liten rapport därifrån i morgon då jag hoppas ha en liten bild klar också.

/Peter


2007-06-15

Den sommartid nu kommer...?

Bad i Kråkberg, Mora

I söndags klarade vi av årets första dopp!
jo, du läste rätt, till och med jag var i och svalkade av mig i sommarvärmen i Orsasjön, Mora. Annars pratas det nog en hel del om vädret just nu, 30 grader varmt ena dagen för att nästa dag bytas ut mot endast 10 grader, blåst och regn och man började undra vart sommaren tog vägen? det såg ju så lovande ut.
Anna åkte tillbaka till Eskilstuna i måndags så nu får vi klara oss utan varandra för en liten tid *suck*. Saknar dig, naturligtvis...

/Peter


2007-06-08

Lång dags färd mot Mora...
Terminens sista tenta i Fysik C är nu avklarad och nu kan jag bara invänta resultatet, hoppas hoppas...

I fredags tog vi tåget upp till Mora för att spendera helgen där tillsammans. SJ visade sig tyvärr inte från sin bästa sida och det började redan i Eskilstuna där vårt tåg, 17:53 med beräknad ankomst i Mora 21:39, var en halv timme försenat och senare inställt varpå vi snabbt som blixten fick byta anslutning och åka över Stockholm i stället med beräknad ankomst 23:30 i Mora. Resan till Stockholm blev dock ganska trevlig då vi fick sällskap av några kollegor till Anna :)

Efter en normallång väntan i Stockholm klev vi på tåget som skulle ta oss till Borlänge där nästa byte och försening väntade. Vi fick nu snällt sitta stilla en halv timme för att vänta in ett anslutande tåg, beräknad ankomst till Mora var nu 23:55.

Så äntligen var vi på väg och nu skulle det väl ändå vara nog med förseningar, men tji fick vi...
Väl i Rättvik hörde vi åter de nu välkända orden, "vi kommer tyvärr att bli rejält försenade". Den här gången spelade det fina vädret oss ett spratt. Solkurvor på spåret mellan Rättvik och Garsås gjorde att vi nu tuffade fram i hela 30 km/h och nu fick vi inte reda på när vi beräknades komma fram till Mora, och det kanske var lika bra det... 00:30 var vi så äntligen framme, vem hade trott att vi skulle komma fram till Mora nästa dygn?

/Peter


2007-05-25

Sand mellan tårna...
I onsdags hälsade jag på beachvolleyplanerna för första gången i år. Det blev inte så mycket spel för egen del men lite sand mellan tårna fick jag ändå, härligt :-)

Vill du läsa mer om volleyboll kan du ju alltid hoppa över till min nya sida om detta ämne.

/Peter


2007-05-15

Kal & Ada i Göteborg
Traditionsenligt så åkte jag med damlaget till Göteborg för att delta i volleybollturneringen Kal &Ada. På det stora hela så gjorde vi en bra turnering men i år liksom förra året så var det till slut ett Göteborgslag som slog ut oss ur turneringen.

/Peter


2007-04-30

Valborg på Sundbyholm
Trots en någon kylslagen kväll så firade vi in våren ute vid Sundbyholms slott. Som seden kräver så hölls det traditionsenligt tal och körer som sjöng om att 'vintern rasat' väckte en förhoppning om att vi närmar oss sommar och sol. Det hela avslutades med ett maffigt fyrverkeri, som vi hamnade mitt under. Där fick vi på nära håll uppleva hur luften vibrerade när raketerna briserade i ett färgsprakande skådespel.

/Peter & Anna


2007-04-11

Påskhelgen
Årets påsk firade vi på hemmaplan i vårt Eskilstuna. En av påskens många traditioner brukar ju innebära att man får ett speciellt besök, vilket vi även fick av dessa vackra tjejer...
Helgen fortsatte i traditionens tecken med påskmiddag tillsammans med några vänner till oss. Ett besök i kyrkan var också ett givet inslag under påsken, det var ju under påsken som Jesus korsfästes för att sedan uppstå igen tre dagar senare. Även det klassiska aprilvädret gjorde sin plikt genom att 'måla' marken vit, precis då man trodde att våren kommit för att stanna.

/Peter & Anna


2007-03-31

Volleybollseger!
En lite försenad nyhet men ändå.
Förra helgen lyckades vi vinna div III damer med vårt Eskilstuna. Serien har avgjorts i sammandragsform och det var först i sista omgången som det kunde avgöras vilket lag som skulle ta hem årets div III och med minsta möjliga marginal så lyckades vi ta hem slutsegern före Team Valla från Linköping.

/Peter


2007-03-15

Jag har hittat Nemo!
Vi fick en skön helg tillsammans i Göteborg då vi hälsade på Annas lillebror Lars och flickvännen Anna.Nemo Förutom att bara umgås, se schlagerfinalen på TV och spela lite spel på kvällarna så blev det även ett besök på Universeum. Och det var där i en av akvarietankarna som jag hittade den lille clownfisken Nemo och den något förvirrade Doris. Hajarna simmade som tur var omkring i ett något större utrymme.

/Peter


2007-03-07

Volleybollhelg
I söndags var jag till Vingåker med volleydamerna för att spela ett av säsongens div III-sammandrag. Som vanligt var vi lite sega i starten innan vi så småningom fick lite ordning på spelet. Norrköpings tjejer visade sig dock vara ett för svårt motstånd denna dag så vi fick nöja oss med en andra plats av sex deltagande lag vilket vi trots allt var ganska så nöjda med.


/Peter

2007-03-02

Livets trevligheter och otrevligheter!
I tisdags blev det tjejkväll hemma hos Susanna o Tero i deras nya hus. Vad snyggt det har blivit! Herrarna höll sig borta och vi(Susanna, Sari, Stina och jag) tog chansen att få ordentligt tjejsnack - hur man nu definierar det. På några år har vi gått från singlar till gifta och barn är på väg. Konkret för nr.1 i ordningen!
Annars håller vinterkräksjukan "Calici" eller "Norwalk"- viruset sitt grepp om avdelningen och Sörmland. Någon har sagt att han kunde varken äta eller gå när han var sjuk. "Nor eat - Nor walk". Se till att hålla er hemma 48 timmar efter att ni varit magsjuka!
/Anna


2007-03-02

Livets förnöjsamheter...
I morse klev man så upp i ottan för att glädjande nog se ett svenskt landslag som överpresterade och knep en lite överaskande medalj i herrarnas stafett.
Och till helgen är det åter dags att fastna framför schlagerjippot på teve, tänk att vi gått på konceptet. Trots att det egentligen finns så mycket annat gemenskapsfrämjande att göra så sitter man där vecka efter vecka. Nåja, lite kul är det ju faktiskt också. Vem vinner? Det får vi se, men pausnumret är ett underhållande inslag.
/Peter


2007-02-13

Relativistisk tid...
I skolan blir det just nu mycket bollande med Alice och Bob.
Om Alice reser ut i rymden med nära ljusets hastighet i några år för att sedan återvända, hur mycket yngre än Bob är då Alice förutsatt att de var lika gamla då Alice reste iväg? Kontentan blir att om man vill bromsa sitt åldrande så ska man ge sig iväg på en i praktiken omöjlig resa för att senare komma tillbaka, något yngre än sina 'jämnåriga' kamrater, men tänk om det vore möjligt...

För min egen del så rör jag mig tydligen inte tillräckligt fort för att det ska inträffa så idag blev jag ett år äldre :)
/Peter


2007-01-21

Efterlängtad nederbörd...

Äntligen lite vinterkänsla :-)
Efter snöfall i nästan ett dygn och med stabila minusgrader så fick vi så äntligen V I N T E R  :-)
Tänk så kul det kan vara att få skotta lite snö, hela vår altan var täckt. Anna var snabb att ta fram skidorna och innan jag visste ordet av så hade hon skidat iväg. Vi gick sedan på en liten 'tur', Anna på skidor och jag till fots, i Kronskogen som bjöd på en härlig vinterskrud. Finns lite bilder i arkivet -->

Efter en veckas ledigt från högskolan så börjar plugget igen nu på tisdag. Jag ska läsa Fysik C fram till sommaren, det kommer att bli tufft men jag hoppas att det kommer att gå bra.
/Peter


2007-01-14

Aj, aj, aj vad ont man kan ha!
Senaste dagarna har jag växlat mellan rygg-, stå- och gålägen. Det har huggit och slitit i ryggen och när jag kom ut från apoteket efter att ha varit hos tant doktorn i lördags så tog det stopp. Kunde varken gå fram eller tillbaka. Orsakerna kan väl vara flera. Stressig måndagskväll på jobbet med tunga patienter, två dagars skrivande på hemtentan i handledning, en stol som nästan gick isär när jag satte mig, en 1 ½ timmes halkig promenad i torsdags och ytterligare lite plugg vid datorn. Med hjälp av min kära man och bil kom jag dock hem till sist. Nu vet jag att det är 15 trappsteg upp till oss och Ipren "den intelligenta värktabletten " har sen igår satt in sin fulla kraft på mig.

Idag har jag kunnat gå två korta promenader och jag har köpt lite frukt och en tidning att ströläsa i för i kväll ska jag bara ta det lugnt.
Ta hand om er i januarimörkret!
/Anna


2007-01-10

Tentaplugg...
Är mitt inne i en tentavecka, har två stycken denna veckan.
Igår skrev jag en i matematik som hette 'Matematisk modellering med analys', (sin x)'=cos x och att arean under grafen fås genom att beräkna integralen hörde till sådant man skulle kunna. Hur det gick? ja, det får jag se om ca. tre veckor men hoppas på godkännt. På fredag är det dags för 'Statistik och sannolikhetslära' och det kommer inte att bli lätt det heller, det är så mycket man ska hålla reda på. Så det är bara att gräva ner sig i boken och anteckningarna så kanske, kanske...
/Peter


2007-01-02

Gott Nytt År!
Årets sista dag firade vi hemma i Eskilstuna tillsammans med Marcus & Carina och deras lilla dotter Junia. Det bjöds på god mat och spännande efterrätt. Junia visade oss alla sina leksaker. Vi spelade spel där det bland annat gällde att stava till 'gnuvhcs' baklänges samt att rita ordet 'Mona Lisa' utan att titta, klurigt värre men kul :)
/Peter & Anna


2006-12-30

Besök på västkusten...
Mellandagarna firade vi på västkusten hos Annas närmaste släkt.Anton och Elsa leker I varberg fick vi dansa runt granen hemma hos föräldrarna Paul och Dagny. Där fick vi också träffa hennes bröder med respektive och barn. Vi hann även med ett besök hemma hos Annas storebror Magnus med familj ute i Hindås. Boule, spelkvällar, bygga legoflygplan med Anton och jollra lite med Elsa var en del av det vi hann med innan det var dags för hemfärd.
hemma hos Lars & AnnaIdag bilade vi hem till Eskilstuna igen men innan dess så hann vi hälsa på Annas lillebror Lars och hans flickvän Anna i deras nya lägenhet i centrala Göteborg. I Örebro pausade vi en timme på IKEA och handlade bland annat lite belysning till vårt vardagsrum, det var verkligen på tiden.
Nu ser vi fram emot att få fira årets sista timmar i goda vänners lag. Vi hörs igen nästa år, 2007!
/Peter & Anna.


2006-12-25

Annas Julafton
Efter att ha varit ledig några jular på rad så var det dags för en "jobb-ig" jul för mig. Med många lediga platser inför helgen kunde det ha blivit mycket, men denna jul förblev lugn.
15 patienter varav 4 på permis på 7 personal gjorde att vi både hade tid för god omvårdnad och tid att se hela Kalle Anka och hela Karl-Bertils julafton, samt julevangeliet m Grynet o delar av danska julkonserten. Vi åt även julgröt o skinka á la landstinget. Som det varit sista månaden med överbeläggning och svårt sjuka o vårdkrävande patienter så blev det två överraskande sköna arbetspass.
/Anna


2006-12-22

Jullov och fiskdramatik...
Sista föreläsningen före Jul är avklarad och jag kan nu se fram emot ett härligt avslappnande jullov. Enda smolken i bägaren är att det väntar två stycken tentor i matematik direkt då jag kommer tillbaka i januari så det blir nog en hel del plugg under lovet också.

Då vi gjorde rent i akvariet och utökade med nya fiskar och växter så passade Viktor, vår kampfiskhanne, på att bege sig ut på ett eget litet äventyr. I ett obevakat ögonblick så hoppade han ur akvariet, hittade honom några minuter senare under TV-bänken. Sådan tur att Viktor är en liten tuff krabat.
/Peter


2006-12-20

julfest med hemgruppenAvslutning med hemgruppen hemma hos oss á la 'julbordsknytis'. Vi åt gott och hade en trevlig kväll tillsammans med Jansons, köttbullar, prinkorv, sill, ägg, skinka, julmust med mera och efteråt avslutade vi ätandet med pepparkakor och hembakat julgodis. Vi läste julevangeliet från Lukas 2 och påmindes om varför vi egentligen firar jul.
/Peter & Anna


2006-12-19

ja se det snöarWohaa!!
Idag så snöade det :)
Tänk så barnsligt glad man kan bli över lite frusna vattenkristaller från ovan. Hoppas få ett bildbevis på detta även i dagsljus men någon viskade i mitt öra att det väntar blidväder...
/Peter & Anna


2006-12-17

Julfest i FristadskyrkanTredje advent firades med julfest i Fristadskyrkan. Daniel predikade om julens glada budskap, Jesus. Efteråt bjöds vi på gröt och julevangelium där de ulliga fåren nästan var lika söta som det lilla 'Jesusbarnet'.
/Peter & Anna


2006-12-14

städhjälp i akvarietI vårt akvarie trivs inte bara fiskarna utan även algerna också tyvärr. Därför har nu en liten extra städhjälp införskaffats i form av en mal. Mer bilder på akvariet kommer senare.
/Peter


2006-12-13

lussebullar och LuciaIdag ställde vi klockan på tidig väckning och tittade på Lucia på teven tillsammans i soffan. Nybakade lussebullar, mjölk, skönsång och mys...

/Peter & Anna


2006-12-07

Vem väntar inte på att det ska komma lite snö snart?
Det är ju trots allt december och snart kommer tomten...


2006-10-29

Titta vad snyggt vårt badrum blev efter stambytet.
Äntligen slut på sena kvällsbesök i baracken...

Vårt nya badrum